D-50T

D-50T

Описание:

За да бъде минимизиран топлопреносът между, капака и рамката те са температурно разделени. Гредите в капака осигуряват поемане на товар до 195 kg/m2, съответстващ на деформация равна на 1/150 от диаметъра на капака или ветрово натоварване 97 kg/m2. Капакът на люка лесно може да бъде отварян или затварян с една ръка. Пружинните амортисьори балансират теглото на капака, без значение до каква степен е отворен той, като блокиращият механизъм осигурява допълнителна безопасност, когато е в напълно отворена позиция. Температурните разлики не се отразяват на функционалността на покривната система. Връзките на люка за излаз върху плосък покрив са осигурени срещу неблагоприятни климатични въздействия чрез заварки.

Капак:

Произведен от алуминий с дебелина 2.3 mm, подсилен с греди, борд с височина 100 mm (подсилен в ъглите). Кух, EPDM уплътнител, залепен към капака, гарантиращ уплътнението.

Изолация на капака:

Полиизоцианурат (PIR) с дебелина 50 мм с U-стойност 0,47 W/m2K, разположена в двустенен капак. Външната и вътрешната страна на капака са температурно разделени, за да бъде минимизиран топлинния пренос и да се избегне образуването на конденз.

Рамка:

Височина 305 мм, произведена от алуминий с дебелина 2,3 мм.
Външната и вътрешната страна на рамката са температурно разделени, с цел елиминиране на конденза. За плътното закрепване на рамката, бордът разполага с обточващ, 140 мм широк фланш с отвори (11 мм) разположени от всички страни. Топлоизолацията е покрита в горната част на рамката, а ъглите са изцяло заварени. Благодарение на специфичната си конструкция, профилът Bilclip™ осигурява бързото механично фиксиране на уплътняващото фолио.

Топлоизолация на рамката:

Използван е полиизоциантурат (PIR) с дебелина 50 мм и U-стойност 0,47 W/m2K.

Механизъм за отваряне:

Системата от пружинни амортисьори позволява лесно и балансирано отваряне и затваряне. Амортисьорите са поставени в стабилни телескопични тръби, предпазващи ги от прах и влага. Системата е закрепена към капака и рамката с помощта на шарнири.

Обков:

 Стабилни шарнири гарантират трайна функционалност. Капакът е оборудван с резе, дръжки и ключалка с приспособление за заключване с катинар, както отвътре, така и отвън. Покривни врати над 2135 мм са оборудвани с две резета за затваряне. При отворена позиция капакът автоматично се блокира чрез неподвижно ограничаващо рамо. Червената
дръжка се използва за безопасно отваряне и затваряне на вратата на покрива.
Системата от пружинни амортисьори е изработена от антикорозионен материал. Обковът е поцинкован и хромиран. (При монтаж във високо корозионна среда или при по-дълго подлагане на въздействието на топла вода или пара, моля изисквайте обков специална неръждаема стомана).
Шарнирите на капака са закрепени с винтове и заварка от долната му страна и са монтирани дискретно отвътре на люка за достъп до покрива.

Материал:

Рамка и капак от алуминий.

Спецификация за поръчка:

Тип
Размер на
отвора
(≈ mm)
Общ външен размер
(≈ мm)
Тегло
D-50T Предлагат се и специални размери    

 

Приложение:

● Производствени сгради
● Високо строителство
● Офис-сгради
● Болници
● Хотели
● Банки
● Училища
● Търговски центрове
● Увеселителни центрове
● Затвори
● Складови сгради
● Спортни зали